5 dan - ČAROBNI NOVAC

„Zahvalnost je bogatstvo. Kukanje je siromaštvo.“

PJESMA CRKVE KRŠĆANSKE ZNANOSTI


         Ako vam nedostaje novca, morate shvatiti da vam zabrinutost, zavist, ljubomora, razočaranje, obeshrabrenost, sumnje i strah u pogledu novca nikad ne mogu donijeti više novca, jer ti osjećaji izviru iz nedostatka zahvalnosti za novac koji imate. Ako kukate zbog novca, svađate se zbog njega i frustrirani ste, ako prigovarate zbog cijena ili u drugoj osobi izazivate nelagodu zbog novca, to nije zahvalnost te se vaša financijska situacija nikad neće popraviti, nego će se pogoršati.


Bez obzira na to kakva vam je sadašnja situacija, i sama pomisao da nemate dovoljno novca nezahvalnost je prema novcu koji imate. Trenutačnu situaciju morate odagnati iz misli i umjesto toga osjećati zahvalnost zbog novca koji imate, tako da se novac u vašem životu može povećavati na čaroban način!


»Jer tko je zahvalan (na novcu), dat će mu se još, te će obilovati.

A tko nije zahvalan (na novcu), oduzet će mu se i ono što ima.«

Svakome je teško osjećati zahvalnost zbog novca kad ga ima vrlo malo, ali kad shvatite da se ništa neće promijeniti dok ne budete zahvalni, to će vas potaknuti da u sebi probudite zahvalnost.

Tema novca može biti škakljiva za mnoge, osobito kad ga nemaju dovoljno, stoga u vježbi čarobni novac postoje dva koraka. Važno je da ujutro pročitate cijelu vježbu, jer ćete tu vježbu raditi tijekom dana.

Sjednite i nekoliko minuta razmišljajte o svom djetinjstvu, prije nego što ste uopće i imali novca. Dok se prisjećate mnogih trenutaka kad je netko nešto platio za vas, izgovorite i osjetite čarobne riječi, hvala ti, svim svojim srcem.

Jeste li uvijek imali dovoljno hrane?

Jeste li imali svoj dom?

Jeste li si priuštili višegodišnje školovanje?

Kako ste svakog dana išli u školu? Jeste li imali školske knjige, novac za objed u školi i sve ono što vam. je za školu bilo potrebno?

Jeste li kao dijete išli na ljetovanje?

Koji su bili najuzbudljiviji rođendanski pokloni koje ste dobili kad ste bili dijete?

Jeste li imali bicikl, igračke ili kućnog ljubimca?

Jeste li imali odjeću iz koje ste brzo izrastali?

Jeste li išli u kino, bavili se sportom, svirali neki instrument ili se bavili nekim hobijem?

Jeste li išli liječniku i dobivali lijekove kad ste bili bolesni?

Jeste li išli stomatologu?

Jeste li imali prijeko potrebne stvari koje ste koristili svakog dana, primjerice četkicu za zube, pastu za zube, sapun i šampon P

Jeste li se vozili automobilom ?

Jeste li gledali televiziju, koristili se telefonom i svjetlom, imali električnu struju i tekuću vodu?

Sve navedeno ima svoju cijenu, a vi ste sve to imali — besplatno! Dok se prisjećate uspomena iz djetinjstva i mladosti, shvatit ćete koliko ste dobili stvari koje je netko platio teško zarađenim novcem. Budite zahvalni na svemu tome, na svakoj uspomeni, jer kad osjetite iskrenu zahvalnost za novac koji ste primili u prošlosti, vaš će si­novac u budućnosti na čaroban način povećati! To vam jamči univerzalni zakon.

Da biste nastavili s vježbom čarobnog novca, uzmite novčanicu od deset kuna i nalijepite na nju etiketu n.i kojoj ste napisali:

HVALA TI ZA SAV NOVAC

KOJI SAM DOBILA TIJEKOM ŽIVOTA.


Danas sa sobom ponesite svoju čarobnu novčanicu i stavite je u novčanik, torbu ili džep. Izvadite je barem jednom ujutro ijednom poslijepodne, ili koliko god puta želite. Pročitajte napisane riječi i osjetite istinsku zahvalnost za obilje novca koji ste dobili u svom životu. Sto ste iskreniji, što dublje osjećate zahvalnost, to ćete brže uočiti čudesnu promjenu u svojoj financijskoj situaciji.

Nikad nećete unaprijed znati kako će vam se povećati količina novca, ali je vjerojatno da ćete uočiti kako se mnogo različitih okolnosti mijenja da biste ga dobili više. Mogli biste pronaći novac za koji niste ni znali da ga imate, neočekivano primiti gotovinu ili nasljedstvo, otkr iti popuste ili sniženja cijena, ili biste mogli dobiti na poklon materijalne stvari koje biste inače morali platiti.

Nakon današnjeg dana svoju čarobnu novčanicu stavite nekamo gdje ćete je moći vidjeti svakog dana, kako bi vas podsjećala da budete zahvalni na obilju novca koje ste dobili, ni na trenutak ne zaboravljajući da, što češće promatrate svoju čarobnu novčanicu i osjećate zahvalnost za dobiveni novac, to stvarate jaču magiju. Obilje zahvalnosti za novac isto je što i obilje novca!

Ako se nađete u situaciji u kojoj se namjeravate požaliti zbog nečega povezanog s novcem, bilo da to pomislite ili izgovorite na glas, zapitajte se: »Jesam li spremna platiti cijenu kukanja?« Jer, kukanje će usporiti ili čak zaustaviti protok novca.

Od danas obećajte sebi da ćete biti istinski zahvalni kad god primite novac, bilo daje riječ o vašoj plaći, povratu poreza, popustu ili poklonu koji biste inače morali platiti. Svaka od tih okolnosti znači da ste primil novac i svaka vam pruža priliku da iskoristite čarobnu moć zahvalnosti kako biste povećali i umnožili novac koji imate, tako što ste zahvalni za onaj koji ste upravo primili!


Magična vježba broj 5

 Čarobni novac

1.      Ponovite prva tri koraka magične vježbe broj 1 — osvijestite svoje blagoslove: sastavite popis od deset blagoslova. Napišite zašto ste zahvalni. Ponovno pročitajte svoj popis, recite: Hvala ti, hvala ti, hvala ti i za svaki blagoslov osjetite zahvalnost.

2.    Sjednite i nekoliko minuta razmišljajte o svom djetinjstvu i o svemu što ste primili, što ste dobivali potpuno besplatno.

3.    Dok se prisjećate situacija u kojima je netko nešto plaćao za vas, za svaku od njih od srca recite i osjetite čarobne riječi, hvala ti.

4.    Uzmite novčanicu od deset kuna ili neku drugu manju novčanicu te na naljepnici koju ćete nalijepiti na novčanicu krupnim slovima napišite:

HVALA TI ZA SAV NOVAC KOJI SAM DOBILA TIJEKOM ŽIVOTA.

5.    Danas ponesite sa sobom svoju čarobnu novčanicu i izvadite je i pogledajte barem jednom ujutro i jednom poslijepodne ili koliko god puta želite. Pročitajte napisane riječi i budite istinski zahvalni za obilje novca koje ste primili.

6.    Nakon današnjeg dana svoju čarobnu novčanicu stavite negdje gdje ćete je moći promatrati svakog dana kako bi vas podsjećala da i dalje budete zahvalni za obilje novca koje ste dobili u svom životu.

7.    Večeras neposredno prije spavanja uzmite u ruku svoj čarobni kamen i izgovorite čarobne riječi, hvala ti, za ono najbolje što vam se dogodilo tijekom dana.