27 dan -ČAROBNO ZRCALO

»Naš doživljaj stvarnosti mijenja se u skladu s našim emocijama i stoga u njima otkrivamo magiju i ljepotu, a magija i ljepota se zapravo kriju u nama.«

HALIL DŽUBRAN (1883.-1931.)

PJESNIK 1 UMJETNIK

Ostatak svog života možete provesti u žurbi, pokušavajući natjerati vanjski svijet da se podredi vašim željama, trčeći od jednog do drugog problema i nastojeći ih riješiti, žaleći se na situacije i druge ljude, nikada ne uspijevajući živjeti svojim punim potencijalom ili ostvariti svoje snove. No, kad magija zahvalnosti postane dio vašeg života, sve se u svijetu oko vas čarobno mijenja — tako je jednostavno. Vaš svijet se čarobno mijenja zato što ste se vi promijenili, stoga se mijenja i ono što privlačite.

Inspirativne Gandhijeve riječi i stihovi pjesme Michaela Jacksona, »Čovjek u zrcalu«, koji su utjecali na stotine milijuna ljudi, prenose nam jednu od najmoćnijih poruka svih vremena:

Promijenite osobu u zrcalu i vaš će se svijet promijeniti.

Ako ste dosad radili svih 26 magičnih vježbi, promijenili ste se! Iako je ponekad teško uvidjeti koliko smo se mi sami promijenili, osjetit ćete promjene u svom osjećaju sreće, uvidjet ćete promjenu u boljim okolnostima svog života i u čarobnim promjenama u svijetu koji vas okružuje.

Magičnu moć zahvalnosti primjenjivah ste na svoju obitelj i prijatelje, na svoj posao, novac i zdravlje, za svoje snove, pa čak i na ljude s kojima se svakodnevno susrećete. No, osoba koja zaslužuje vašu zahvalnost više od bilo koga drugoga ste upravo vi sami.

Kad ste zahvalni na tome što ste vi ta osoba u zrcalu, potpuno će nestati osjećaji nezadovoljstva i razočaranja, kao i osjećaj da niste dovoljno dobri. S njima će na čaroban način nestati i svaka nezadovoljavajuća i razočaravajuća okolnost iz vašeg života.

Negativni osjećaji koje gajite prema sebi nanose najveću štetu vašem životu, jer su intenzivniji od bilo kojih osjećaja koje gajite prema bilo čemu ili bilo kome drugome. Kamo god krenete i što god radite, te negativne osjećaje nosite sa sobom u svakom trenutku te oni okaljaju sve što dodirnete; djeluju kao magnet, privlačeći još veće nezadovoljstvo i razočaranje u svemu što radite.

Kad ste zahvalni na tome što ste takvi kakvi jeste, privlačit ćete samo one okolnosti od kojih ćete se još bolje osjećati u vlastitoj koži. Da biste privukli životna bogatstva, morate biti ispunjeni bogatstvom pozitivnih osjećaja prema samima sebi. Obogaćuje vas upravo zahvalnost na sebi!

»Jer tko je zahvalan (na samome sebi), dat će mu se još, te će obilovati.

A tko nije zahvalan (na samome sebi), oduzet će mu se i ono što ima.«

Da biste napravih vježbu čarobnog zrcala, odmah sada otiđite do zrcala. Osobu u zrcalu pogledajte izravno u oči i iz dubine srca na glas izgovorite čarobne riječi, hvala ti. Izgovorite ih s više osjećaja nego ikada prije. Recite hvala ti na tome što ste to vi! Recite hvala ti za sve ono što jeste! Recite hvala ti s barem onoliko dubokom zahvalnošću koju ste osjećah radeći dosadašnje vježbe. Budite zahvalni na sebiupravo onakvima kakvi jeste!

Nastavite s vježbom čarobnog zrcala tako što ćete prekrasnoj osobi u zrcalu biti zahvalni do kraja današnjeg dana te svaki put kad se pogledate u zrcalo izgovorite čarobne riječi, hvala ti. Ako čarobne riječi ne možete izgovoriti na glas ni u kojem trenutku, tada ih izgovorite u sebi. A ako ste uistinu hrabri, pogledajte št­it čarobno zrcalo i recite tri stvari o sebi na kojima sic zahvalni.

Ako odsad zbog bilo kojeg razloga nećete biti ljubazni prema sebi, znat ćete da svoju zahvalnost trebate pružiti onoj osobi koja vašu zahvalnost zaslužuje više od bilo koga drugoga - osobi u zrcalu!

Kad ste zahvalni, tada se nećete okrivljavati ako nešto pogriješite. Kad ste zahvalni, nećete kritizirati sebe ako niste savršeni. Kad ste zahvalni na tome što ste takvi kakvi jeste, tada ste sretni i postat ćete magnet koji privlači sretne ljude, sretne situacije i čarobne okolnosti, koje će vas okruživati kamo god krenuh i što god radili. Kad uspijete uočiti magiju u toj osobi u zrcalu, cijeli će vam se svijet promijeniti!


Magična vježba broj 27

Čarobno zrcalo

1.     Osvijestite svoje blagoslove: sastavite popis od deset blagoslova. Napišite zašto ste zahvalni. Ponovno pročitajte svoj popis i na kraju svakog blagoslova recite: Hvala ti, hvala ti, hvala ti te osjetite što dublju zahvalnost za svaki blagoslov.

2.    Svaki put kad se danas pogledate u zrcalo, recite hvala ti, osjećajući dublju zahvalnost nego ikada prije.

3.    Ako ste uistinu hrabri, dok se gledate u zrcalo, recite tri stvari na kojima ste zahvalni kad je riječ o vama.

4.    Neposredno prije nego što večeras odete spavati, uzmite u ruku svoj čarobni kamen i izgovorite čarobne riječi, hvala ti, za ono najbolje što vam se tijekom dana dogodilo.