25 dan - MAGIJSKI PODSJETNIK

»Život je zaigranost... Trebamo se igrati tako da magiju uspijemo ponovno otkriti svuda oko sebe.«

FLORA COLAO (rođena 1954.)

SPISATELJICA I TERAPEUTKINJA

Današnja vježba, magijski podsjetnik, jedna je od mojih najdražih, jer je to igra koju igrate sa svemirom i izuzetno je zabavna!

Zamislite da vam je svemir brižan prijatelj te da želi da dobijete sve što u životu želite. Budući da svemir ne može tek tako prići i dati vam ono što želite, koristi zakon privlačnosti da bi vam davao slao signale i davao natuknice, pomažući vam da ostvarite svoje snove. Svemir zna da morate osjećati zahvalnost kako biste ostvarili snove, stoga igra svoju ulogu u igri tako što vam daje posebno dizajnirane natuknice kako bi vas podsjetio da budete zahvalni. Svemir koristi ljude, okolnosti i događaje koji vas okružuju da vas podsjeti da budete zahvalni. Evo kako to funkcionira:

Ako začujete sirenu vozila hitne pomoći, magijski podsjetnik koji vam šalje svemir govori vam da budete zahvalni za svoje savršeno zdravlje. Ako ugledate policijski automobil, vaš se magijski podsjetnik sastoji u tome da budete zahvalni za svoju sigurnost. Ako vidite nekoga kako čita novine, magijski podsjetnik je u tome da budete zahvalni za dobre vijesti.

Ako želite promijeniti svoju težinu i kad vidite drugu osobu savršene težine, to vas svemir magijski podsjeća da budete zahvalni na svojoj savršenoj težini. Ako želite l jubavnu vezu, kad vidite ludo zaljubljeni par, to je vaš magijski podsjetnik da budete zahvalni za savršenog partnera/partnericu. Ako želite imati obitelj, svaki put kad ugledate dijete, prihvatite magijski podsjetnik i budite zahvalni na djeci. Dok prolazite pokraj banke ili bankomata, to je magijski podsjetnik da budete zahvalni na velikoj količini novca. Kad se vratite kući, to je vaš magijski podsjetnik da budete zahvalni na svom domu, a kad k vama navrati susjed na šalicu kave ili kad domahnete susjedima preko puta, to je magijski podsjetnik da budete zahvalni na svojim bližnjima.

Ako negdje ugledate neku od materijalnih želja sa svog popisa, kao što je vaša kuća iz snova, auto, motor, cipele ili računalo, to je, dakako, vaš magični podsjetnik koji vam šalje svemir, a govori vam da ovoga trenutka budete zahvalni na ostvarenju svoje želje!

Kad ujutro netko kaže: »Dobro jutro«, to je magijski podsjetnik da budete zahvalni na dobrom jutru.

Ako susretnete uistinu sretnu osobu, to je magijski podsjetnik da budete zahvalni na sreći. A ako bilo kad

i bilo gdje čujete kako netko kaže hvala ti, to je vaš magijski podsjetnik da kažete hvala ti!

Svemir vas na bezbrojne, kreativne načine može magijski podsjetiti da budete zahvalni u svojim svakodnevnim aktivnostima. Magijski podsjetnik nikad ne možete pogrešno shvatiti, jer kako god protumačite neki znak, u pravu ste! Svemir koristi zakon privlačnosti da bi vas podsjetio, stoga uvijek privlačite upravo one podsjetnike koji su vam potrebni da biste u tom trenutku bili zahvalni.

Magijski podsjetnik za mene je postala svakodnevna igra i s malo vježbe sad automatski uočavam sve podsjetnike koje mi svemir šalje te zahvaljujem na svakome od njih. Uvijek me ushićuje i čudi kako svemir pronalazi nove načine na koje me podsjeća da aktiviram čaroliju zahvalnosti!

Kad me nazove prijatelj ili član obitelji, to je znak da budem zahvalna na toj osobi. Kad mi netko kaže: »Kakav prekrasan dan«, to me podsjeća da budem zahvalna na prekrasnom vremenu i na još jednom lijepom danu. Ako mi se pokvari neki aparat, to je podsjetnik da budem zahvalna na svim svojim aparatima koji dobro funkcioniraju. Ako neka biljka u mom vrtu teško napreduje, to me podsjeća da budem zahvalna za sve ostale zdrave biljke u vrtvi. Kad uzimam poštu iz poštanskog sandučića, to me podsjeća da budem zahvalna na poštanskoj službi i neočekivanim čekovima. Kad mi netko kaže da mora svratiti do bankomata ili ako vidim red ispred bankomata, to je podsjetnik da budem zahvalna na novcu. Ako se osoba koju poznajem razboli, to me podsjeća da budem zahvalna i na svom i na njezinu zdravlju. Kad ujutro razmaknem zavjese i ugledam novi dan, to me podsjeća da budem zahvalna na prekrasnom danu koji je svanuo. A kad navečer navučem zavjese, to me podsjeća da budem zahvalna na lijepom danu koji sam proživjela.

Da biste danas počeli igrati igru magijskog podsjetnika, samo morate obratiti pažnju i tijekom dana uočiti sedam podsjetnika koje vam šalje svemir te zahvaliti za svaki od njih. Primjerice, ako vidite osobu koja ima vašu idealnu težinu, recite: »Hvala ti na mojoj savršenoj težini!« Nikad ne možete previše zahvaljivati, stoga možete pokušati uočiti više podsjetnika ili čak odlučiti da ćete reagirati na što više podsjetnika u jednom danu. Ako ste tijekom protekla dvadeset četiri dana radili svakodnevne magične vježbe, dosad ste već stigli do stupnja na kojem ćete biti dovoljno svjesni da zamijetite podsjetnike koje vam svemir stalno šalje. Jedna od mnogih dobrobiti čarobne moći zahvalnosti jest u tome što vas budi, što postajete daleko budniji i svjesniji.

Sto ste budniji i svjesniji, to postajete sve zahvalniji, a onda to lakše privlačite ostvarenje svojih snova. Stoga, svemiru, samo šalji svoje magijske podsjetnike!

 

Magična vježba broj 25

Magijski podsjetnik

1.     Osvijestite svoje blagoslove: sastavite popis od deset blagoslova. Napišite zašto ste zahvalni. Ponovno pročitajte svoj popis i na kraju svakog blagoslova recite: Hvala ti, hvala ti, hvala ti, osjećajući što dublju zahvalnost za svaki blagoslov.

2.    Danas budite svjesni onoga što se događa oko vas i iz događaja tijekom dana uočite barem sedam podsjetnika na zahvalnost. Primjerice, ako ugledate osobu koja ima vašu idealnu težinu, recite: »Hvala ti na mojoj idealnoj težini!«

3.    Neposredno prije nego što večeras odete spavati, uzmite u ruku svoj čarobni kamen i izgovorite čarobne riječi, hvala ti, za ono najbolje što vam se danas dogodilo.