22 dan - PRED VAŠIM VLASTITIM OČIMA

»Ovaj je svijet još uvijek čudesan, usprkos našoj znanosti i znanstvenosti; prekrasan, nerazumljiv, magičan i još mnogo više od toga za svakoga tko o njemu razmišlja.«

THOMAS CARLTLH (1795.-1881.)

PISAC I POVJESNIČAR

Prije sedam godina, kad sam tek otkrila Tajnu i čarobnu moć zahvalnosti, sastavila sam popis svih svojih želja. Bio je to podugačak popis! U to doba moje se želje ni na koji način nisu mogle ostvariti. Bez obzira na to, zapisala sam svojih deset najvećih želja i taj sam komad papira svakog dana nosila sa sobom. Kad god sam imala priliku, izvadila bih svoj popis i pročitala ga, osjećajući što dublju zahvalnost za svaku želju, kao da su se već ostvarile. Svoju sam prvu želju na popisu, onu za koju sam željela da se ostvari više od bilo čega drugog, neprestano imala na umu i čarobne riječi, hvala ti, izgovarala sam za nju više puta dnevno, s osjećajem da se već ostvarila. Jedna za drugom, svaka želja na mom popisu na magično se ostvarivala pred mojim vlastitim očima. Kad bi se koja od njih ostvarila, prekrižila bih s popisa, a kad sam osjetila neku novu želju, dodala bih je na popis.

Jedna od mojih želja s prvog, dugačkog popisa bila je da otputujem na Bora Boru u blizini Tahitija. Nakon što sam upravo na onom mjestu na Bora Bori koje sam navela na popisu provela prekrasan jednotjedni odmor, dogodilo se još nešto lijepo. Putujući kući, letjela sam na Tahiti, kad ;se zrakoplov putem spustio da pokupi putnike. Dotad je zrakoplov bio gotovo prazan, ali na Tahitiju se ispunio lokalnim ljudima te su me okružili smijeh, nasmijana lica i gotovo opipljiva radost.

Uživajući u kratkom letu s tim prekrasnim ljudima, postalo mije savršeno jasno zašto su toliko sretni. Bili su zahvalni! Bili su zahvalni što su živi, bili su zahvalni što su u zrakoplovu, bili su zahvalni što su zajedno i na tome kamo putuju — bili su zahvalni na svemu! Najradije bih bila ostala s njima u tom zrakoplovu i tako obišla cijeli svijet — toliko sam se dobro osjećala s njima. Tada sam tek shvatila da mi se upravo ostvarila i posljednja želja - Bora Bora je bila posljednja na mom izvornom popisu želja, a razlog zbog kojeg sam uopće i bila u tom zrakoplovu nalazio se točno pred mojim očima — zahvalnost!

Ispričala sam vam tu priču da vas nadahne, jer bez obzira na to kako vam se velike čine vaše želje, možete ih ostvariti pomoću zahvalnosti. Štoviše, zahvalnost će vam donijeti radost i sreću kakve nikad prije niste osjetili, a toje uistinu neprocjenjivo.

Otkako sam počela koristiti zahvalnost i zakon privlačnosti pa sve dok mi se nije ostvarila i posljednja želja s prvog popisa protekle su četiri godine. Da biste stekli dojam o tome koliko je to zapravo bilo neizmjerno veliko ostvarivanje želja u tom razdoblju, reći ću vam daje, kad sam počela sastavljati popis, moja tvrtka imala dva milijuna dolara duga; bilo mi je preostalo još samo dva mjeseca prije nego što će se prisilno zatvoriti, a ja ostati bez svog doma i svega što sam imala. Novac koji sam dugovala na kreditnoj kartici iznosio je pravo malo bogatstvo, ali sam na svoj popis želja zapisala vlastitu veliku kuću na obali oceana, putovanja u egzotična mjesta svijeta, otplaćene dugove, proširenje tvrtke, obnavljanje partnerskog odnosa, poboljšanje kvalitete života svoje obitelji, apsolutno zdravlje, neograničena energija i uzbuđenje prema životu, zajedno s uobičajenim popisom materijalnih želja. Prva želja na mom popisu, koja se većini ljudi oko mene činila apsolutno neostvarivom, glasila je: kroz svoj rad donijeti radost milijunima ljudi.

Prva želja koja mi se ostvarila bila je upravo ta — donijeti radost milijunima kroz svoj rad. Uslijedilo je čarobno ostvarenje i ostalih želja te sam ih jednu za drugom prekrižila na svom popisu kako su se ostvarivale pred mojim očima.

Sad je na vas došao red da iskoristite čarobnu moć zahvalnosti kako bi vam se želje ostvarile pred vlastitim očima. Ujutro uzmite svoj popis s deset najvećih želja.

 

Pročitajte svaku rečenicu i želju na popisu ijednu minutu zamišljajte da vam se želja ostvarila. Osjetite što dublju zahvalnost, kao daje već ostvarena.

Sa sobom nosite svoj popis želja. Barem dvaput tijekom dana izvadite svoj popis, pročitajte ga i osjetite što dublju zahvalnost za svaku želju, kao da vam se već ostvarila.

Ako želite da vam se želje još brže ostvare, od srca bih vam preporučila da svoj popis želja svakog dana nosite sa sobom u džepu ili torbi te da ga izvadite kad god imate vremena, pročitate i osjetite što dublju zahvalnost za svaku želju. Kad vam se želja ostvari, prekrižite je s popisa i dodajte nove želje. Ako ste imalo slični meni, svaki put kad neku želju prekrižite na popisu, rasplakat ćete se od radosti, jer se ono što se doimalo neostvarivim ostvarilo kroz čarobnu moć zahvalnosti.

 

Magična vježba broj 22

Pred vašim vlastitim očima

1.     Osvijestite svoje blagoslove: sastavite popis od deset blagoslova. Napišite zašto ste zahvalni. Ponovno pročitajte svoj popis i na kraju svakog blagoslova recite: Hvala ti, hvala ti, hvala ti te osjetite što dublju zahvalnost za svaki blagoslov.

2.    Na početku dana uzmite popis svojih deset najvećih želja.

3.    Pročitajte svaku rečenicu i želju na svom popisu ijednu minutu zamišljajte da su vam se želje ostvarile. Osjetite što dublju zahvalnost.

4.    Danas svoj popis želja nosite sa sobom. Barem dvaput tijekom dana izvadite popis, pročitajte ga i osjetite što dublju zahvalnost.

5.    Večeras neposredno prije odlaska na spavanje uzmite u ruku svoj čarobni kamen i izgovorite čarobne riječi, hvala ti, za ono najbolje što vam se danas dogodilo.