21 dan - VELIČANSTVENI REZULTATI

»Vi molitvu zahvalnosti izgovarate prije obroka. Dobro. Alija molitvu zahvalnosti izgovaram prije koncerta i opere, prije kazališne predstave ili igranja pantomime, prije nego što otvorim knjigu, prije crtanja, slikanja, plivanja, mačevanja, boksanja, šetnje, igre, plesa; molitvu zahvalnosti izgovaram prije nego što pero umočim u tintu.«

G K. CHESTERTON (1874.-1936.)

PISAC

Svi mi želimo da sve ono što radimo postigne dobre rezultate. Zahvaljujući prije neke aktivnosti, pisac Gilbert Keith Chesterton koristio je magiju zahvalnosti koja mu je jamčila željeni ishod.

Ponekad pomislite: »Nadam se da će sve biti dobro«, »Nadam se da će dobro završiti« ili: »Za ovo će mi trebati puno sreće«. Takve su misli ispunjene nadom da će neka situacija imati dobar ishod. Ali, život se ne odvija slučajno ili u skladu s pukom srećom. Zakoni

svemira funkcioniraju matematičkom točnošću do najsitnijih detalja — na to uistinu možete računati!

Pilot se ne nada da će zakoni fizike i dalje funkcionirati za vrijeme njegova leta, jer zna da zakoni fizike nikad ne prestaju funkcionirati. Neće vam se dogoditi da se ujutro probudite, nadajući se da će vas zakon sile teže zadržati na zemlji tako da ne odletite u svemir. Jasno vam je da tu nije riječ o slučajnosti i da vas zakon sile teže nikad neće iznevjeriti.

Želite li veličanstvene rezultate u svemu što radite, tada morate iskoristiti zakon koji upravlja ishodima — a to je zakon privlačnosti. To znači da morate iskoristiti svoje misli i osjećaje kako biste privukli veličanstvene rezultate, a zahvalnost za veličanstvene rezultate jedan j<* od najjednostavnijih načina da to učinite.

Vježba za veličanstvene rezultate sastoji se u tome da budete zahvalni prije nego što napravite nešto što biste željeli da uspije. Mogli biste biti zahvalni za veličanstven rezultat poslovnog sastanka, razgovora za posao ili ispita; za veličanstven rezultat utakmice, telefonskog razgovora, razgovora s prijateljem ili posjeta punici. Mogli biste biti zahvalni za veličanstven ishod svog vježbanja, veterinarskog pregleda na koji ste odveli svog kućnog ljubimca ili za vlastiti liječnički ili stomatološki pregled. Mogli biste biti zahvalni za veličanstven rezultat kad električar, vodoinstalater ili neki drugi majstor riješe problem u vašoj kući; za veličanstven ishod obiteljskog izleta, razgovor sa svojim djetetom o njegovu ponašanju ili za intiman razgovor s partnerom. Mogli biste biti zahvalni za veličanstven ishod biranja darova, primjerice za rođendan, ili biranja zaručničkog prstena ili vjenčane haljine; za veličanstven ishod kupnje novog mobitela, novog tepiha, zavjesa ili preuređenja svog doma. Mogli biste biti zahvalni za veličanstven ishod kad rezervirate stol u restoranu ili dobra mjesta u koncertnoj dvorani; za veličanstven ishod povezan s poštom koju ste dobili, s vašim e-mailovima ili povratom poreza.

Ako bi vam to pomoglo da povjerujete u čarobnu moć zahvalnosti koja vam donosi veličanstvene rezultate, možete mahnuti prstima, zamišljajući da posipavate čarobni prah preko događaja za koji biste željeli da bude veličanstveno uspješan!

Metodu zahvalnosti za veličanstvene rezultate možete koristiti i kad vam se tijekom dana dogodi nešto neočekivano. U takvim slučajevima često brzamo sa zaključcima i odmah pomislimo da nešto nije u redu. Primjerice, došli ste na posao i kolege vam kažu da vas šef želi odmah vidjeti. Ako brzate sa zaključcima i pomislite da nešto nije u redu, problem je u tome što zakon privlačnosti kaže da ćete privući ono o čemu mislite i što osjećate. Stoga, umjesto da donesete zaključak i pomislite da ste vjerojatno u nevolji, iskoristite tu priliku da unesete čaroliju u svoj život tako što ćete biti zahvalni na veličanstvenom ishodu.

Ako zakasnite na autobus ili vlak kad krenete na posao, ako zakasnite na zrakoplov ili vas nešto neočekivano zadrži, nemojte pomisliti kako je sad sve propalo, nego budite zahvalni na veličanstvenom rezultatu — iskoristite magiju kako biste primili veličanstven ishod.

Ako ste roditelj i iz škole vašeg djeteta vas pozovu na izvanredan sastanak, umjesto da pomislite kako je došlo do nekih problema, budite zahvalni za veličanstven rezultat. Ako vas netko neočekivano nazove, pošalje vam e-mail ili pismo, pa i nehotice pomislite: »Pitam se što nije u redu«, odmah budite zahvalni za veličanstven rezultat, i prije nego što podignete slušalicu ili otvorite mail ili pismo.

Najčešće ćete doživjeti veličanstven rezultat koji ste i tražili, a ponekad čak nećete biti ni svjesni koliko vam je koristan neki neočekivan događaj. No, kad zatražite veličanstven rezultat i osjetite istinsku zahvalnost zbog njega, koristite matematički precizan zakon privlačnosti i morate negdje, u nekom trenutku, zauzvrat primiti veličanstven rezultat. To vam je zajamčeno!

Kad god pomislite kako postoji mogućnost da nešto nije u redu u vašem životu, kad pomislite kako nemate nikakvu kontrolu nad nekim stvarima, ih kad shvatite da se nadate kako će nešto dobro završiti, prisjetite se da u zakonu privlačnosti ne postoji slučajnost — dobivate ono o čemu razmišljate i što osjećate. Zahvalnost vam pomaže da ne privučete ono što ne želite — loše ishode — i jamči vam da ćete dobiti ono što želite — veličanstvene rezultate!

Kad ste zahvalni za veličanstvene rezultate, koristite univerzalni zakon, a nadu i slučajnost zamjenjujete vjerom i sigurnošću. Kad zahvalnost postane dio vašeg života, automatski se u sve što činite upuštate sa zahvalnošću, svjesni da će magija zahvalnosti proizvesti veličanstvene rezultate.

Što više ovo vježbate, što vam prije postane svakodnevna navika, to ćete u svoj život privlačiti više veličanstvenih rezultata. Sve ćete se rjeđe nalaziti u neželjenim situacijama. Nećete se naći na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Bez obzira na to što se događa tijekom dana, s apsolutnom ćete sigurnošću znati da će ishod biti veličanstven.

Na početku današnjeg dana odaberite tri različite situacije za koje biste željeli da imaju veličanstven ishod. Možete odabrati tri stvari koje su vam trenutačno važne u životu, kao što je razgovor za posao na koji ćete uskoro otići, zahtjev za dodjelu kredita, ispit ili liječnički pregled. Također možete početi tako što ćete odabrati tri stvari koje su za vas inače dosadne, jer kad se magija počne odvijati u tim dosadnim aktivnostima, uistinu ćete se uvjeriti da ste privukli veličanstven ishod! Primjerice, mogli biste odabrati vožnju na posao, glačanje, odlazak u banku ili poštu, odlazak po djecu u školu, plaćanje računa ili odlazak u poštu.

Sastavite popis triju situacija koje ste odabrali za vježbu veličanstvenih rezultata. Iskoristite čarobnu moć zahvalnosti i, dok zapisujete svaku situaciju, zamislite da ih zapisujete nakon što su se odigrale:

Hvala ti za veličanstven rezultat u vezi________!

U drugom koraku ove magične vježbe odabrat ćete tri neočekivane stvari koje će vam se danas dogoditi i iskoristiti magijsku moć zahvalnosti za njihov veličanstven ishod. Tu biste vježbu mogli napraviti prije nego što obavite tri telefonska razgovora, prije

nego što otvorite tri e-maila ili tri pisma iz poštanskog sandučića, prije nego što obavite neki neočekivani posao ili bilo koji drugi neočekivani posao koji se danas pojavi. Ovaj se dio vježbe ne odnosi toliko na to koje ćete neočekivane događaje odabrati, koliko na to da primijenite zahvalnost za veličanstvene rezultate neočekivanih sitnijih događaja. Svaki put kad se dogodi nešto neočekivano, nakratko sklopite oči ako možete i u mislima izgovorite i osjetite čarobne riječi:

Hvala ti za veličanstven rezultat u vezi_________!

Tu vježbu ne možete raditi prečesto, jer što je više radite, to će u vašem životu, dakako, biti više veličanstvenih rezultata. No, vježbajući je danas, steći ćete uvid u tu vježbu, a u budućnosti, ako se ikad nađete u situaciji u kojoj se nadate povoljnom ishodu ili pomislite da vam je potrebna sreća, odmah se možete prepustiti magičnoj moći zahvalnosti i zajamčeno privući veličanstven rezultat u svoj život!


Magična vježba broj 21

Veličanstveni rezultati

1.     Osvijestite svoje blagoslove: sastavite popis od deset blagoslova. Napišite zašto ste zahvalni. Ponovno pročitajte svoj popis i na kraju svakog blagoslova recite hvala ti, hvala ti, hvala ti, osjećajući što dublju zahvalnost.

2.    Na početku dana odaberite tri stvari ili situacije koje su vam važne i u kojima želite postići veličanstvene rezultate.

3.    Zapišite tri odabrane stvari kao da su se već dogodile: Hvala ti za veličanstven rezultat u vezi____________!

4.    Tijekom dana odaberite tri neočekivana događaja za čiji veličanstveni ishod možete biti zahvalni. Svaki put sklopite oči i u mislima recite i osjetite: Hvala ti za veličanstven rezultat u vezi__________!

5.    Večeras neposredno prije odlaska na spavanje uzmite u ruku svoj čarobni kamen i izgovorite čarobne riječi, hvala ti, za ono najbolje što vam se danas dogodilo.