20 dan - MAGIJA SRCA

»Zahvalnost je uspomena srca.«

JEAN-BAPTISTE MASSIEU (1743.-1818.)

SUDIONIK FRANCUSKE REVOLUCIJE

Možda ste dosad već shvatili daje u svakoj magičnoj vježbi zahvalnosti cilj osjetiti što veću zahvalnost. To radimo zato što, kad povećamo osjećaj zahvalnosti iznutra, stvari na kojima možemo biti zahvalni povećavaju se i u vanjskom svijetu.

Na kraju, nakon što dugo vremena vježbate zahvalnost, automatski ćete je osjećati duboko u svom srcu. Međutim, današnja magijska vježba će smanjiti vremensko razdoblje koje bi vam inače trebalo da dosegnete tu razinu.

Vježba magije srca osmišljena je kako bi snažno povećala dubinu vaše zahvalnosti tako što će vam misli, dok izgovarate i osjećate čarobne riječi, hvala ti, usmjeriti na područje vašeg srca. Znanstvena istraživanja pokazuju da, ako se usredotočite na svoje srce dok osjećate zahvalnost, ritam srčanih otkucaja istoga trenutka postaje mnogo ravnomjerniji i skladniji, što dovodi do velikih poboljšanja u vašem imunosnom sustavu i zdravlju. To vam može pružiti uvid u to koliko je velika moć magije srca. Kad tek počnete, trebat će vam malo vremena, ali ova je vježba vrijedna truda. Shvatit ćete o čemu je riječ kad je napravite nekoliko puta, a svaki put kad radite ovu vježbu vaš će se osjećaj zahvalnosti eksponencijalno povećati.

Da biste radili vježbu magije srca, usredotočite misli i pažnju na područje oko svog srca. Nije važno jeste li se usredotočili na unutarnji ili vanjski dio tijela. Sklopite oči, jer će vam tako biti lakše i u mislima izgovorite čarobne riječi, hvala ti, dok su vam misli usredotočene na vlastito srce. Kad nekoliko puta napravite tu vježbu, nećete više morati sklopiti oči, ali općenito ćete osjećati dublju zahvalnost kad sklopite oči.

Nekoliko stvari možete napraviti kako biste uistinu brzo ovladali magijom srca. Desnu ruku možete staviti na područje srca kako bi vam misli ostale usredotočene na to mjesto dok izgovarate čarobne riječi, hvala ti.

Ili možete zamisliti da čarobne riječi, hvala ti, dok ih izgovarate, izviru iz vašeg srca, a ne iz glave.

U okviru današnje magične vježbe uzmite svoj popis s deset najvećih želja i vježbajte magiju srca na svakoj od njih. U mislima ili na glas pročitajte svaku želju, a kad je pročitate, sklopite oči, usredotočite se na područje svog srca, zadržite misli na tom području i ponovno polagano izgovorite hvala ti. Možete se poslužiti navedenim savjetima. Kad primijenite magiju srca na svaku svoju želju, ne samo da ćete time pojačati dubinu zahvalnosti koju možete osjetiti nego ćete isto tako uvelike povećati zahvalnost za svoje najveće želje.

Ako želite što prije ostvariti svoje želje, možete nastaviti primjenjivati magiju srca na njih ili magiju srca možete koristiti svaki put kad izgovarate čarobne riječi hvala ti. Čak i ako magiju srca koristite samo nekoliko puta dnevno, to će uvelike utjecati na vašu sreću i na čaroliju u vašem životu.

Kad nekoliko puta napravite vježbu magije srca, osjetit ćete neizmjerno produbljivanje svog osjećaja zahvalnosti, a kod zahvalnosti upravo i jest najvažnija dubina tog osjećaja jer, što je osjećaj zahvalnosti dublji, to je veće obilje koje ćete primiti. Početni fizički pokazatelji da vam se osjećaj zahvalnosti produbio mogli bi biti trnci oko srca ili bujica radosti koja vas prožima. Oči bi vam se mogle ispuniti suzama ili biste se mogli naježiti. No, svakako ćete početi osjećati dubok mir i sreću kakve nikad prije niste osjetili!


Magična vježba broj 20

Magija srca

1.     Osvijestite svoje blagoslove: sastavite popis od deset blagoslova. Napišite zašto ste zahvalni. Ponovno pročitajte svoj popis i na kraju svakog blagoslova recite: Hvala ti, hvala ti, hvala ti te osjetite što dublju zahvalnost za taj blagoslov.

2.    Usredotočite misli i pažnju na područje svog srca.

3.    Sklopite oči i zadržite misli usredotočene na srce te u mislima izgovorite čarobne riječi, hvala ti.

4.    Uzmite popis sa svojih deset najvećih želja i primijenite na njih magiju srca. Pročitajte svaku         želju, a onda sklopite oči, usmjeravajući misli na područje srca i ponovno polagano izgovorite hvala ti.

5.    Neposredno prije nego što večeras odete spavati, uzmite u ruku čarobni kamen i izgovorite čarobne riječi, hvala ti, za ono najbolje što vam se danas dogodilo.