2 dan - ČAROBNI KAMEN

„Razmišljajte o svojim sadašnjim blagoslovima kojih svatko ima mnogo, a ne o nevoljama iz prošlosti od kojih je svatko doživio poneku.“

CHARLES DICKENS (1812. – 1870.)

PISAC

         Na početku rada s ovim vježbama trebate vjećbati svaki dan kako bi vam zahvalnost postala navika. Sve što vas podsjeća da budete zahvalni pomoći će vam da svoj život pomoću zahvalnosti preobrazite u bajku, a upravo to i jest cilj ovih magijskih vježbi.

Lee Brower je u knjizi i filmu Tajna  predstavio metodu s kamenom zahvalnosti, ispričavši priču o ocu umirućeg djeteta, koji je koristio kamen zahvalnosti zahvaljujući za zdravlje svog sina te se sin samim čudom oporavio. Otada se metoda s kamenom zahvalnosti pokazala uspješnom za mnoge ljude diljem svijeta, koji su je koristili za privlačenje novca, iscjeljenja i sreće.

Pronađite kamen. Odaberite omanji koji vam stane u dlan, tako da ga možete obuhvatiti šakom. Treba biti gladak, ne smije imati oštre rubove ni biti pretežak, a trebate se uistinu ugodno osjećati dok ga držite u ruci.

Čarobni kamen možete pronaći u svom vrtu,ako ga imate, ili na rijeci,potoku,oceanu ili parku. Ako ne možete doći do takvih mjesta, tada zamolite za pomoć svoje susjede, obitelj ili prijatelje. Možda već imate neki dragi kamen koji možete koristiti u ovoj vježbi.

Kad pronađete čarobni kamen, stavite ga pokraj kreveta, negdje gdje ćete ga vidjeti kad odlazite na spavanje. Ako je potrebno, napravite dovoljno mjesta da ga možete vidjeti. Koristite li budilicu, stavite ga pokraj nje.

Večeras neposredno prije nego što legnete u krevet, uzmite svoj čarobni kamen, držite ga na dlanu i sklopite ruku oko njega.

Ozbiljno razmišljajte o svemu dobrome što vam se dogodilo tijekom dana i pronađite ono najbolje što vam se dogodilo i na čemu ste zahvalni. Tada izgovorite čarobne riječi, hvala ti, za ono najbolje što ste doživjeli. Vratite čarobni kamen na njegovo mjesto uz krevet. I to je sve!

Sljedećih 26 dana svake večeri zahvaljujte metodom čarobnog kamena. Prije nego što zaspite, razmislite o proteklom danu i pronađite ono najbolje što vam se dogodilo. Držeći čarobni kamen u ruci, budite što zahvalniji za taj događaj i recite hvala ti.

Metoda s kamenom izgleda posve jednostavna, ali kad je počnete raditi, uočit ćete da se u vašem životu počinju događati čudesne stvari.

Dok razmišljate što je ono najbolje što vam se dogodilo tijekom dana, prisjetit ćete se mnoštva dobrih stvari koje su se dogodile – tražeći ono najbolje, razmišljat ćete o mnogim stvarima na kojima ste zahvalni. Također ćete svakog dana otići na spavanje i probuditi se s osjećajem zahvalnosti.

Metode osvještavanja blagoslova i čarobnog kamena pomoći će vam da vam dan započne i završi s osjećajem zahvalnosti. Zapravo, tes u metode toliko snažne da će vam već za nekoliko mjeseci promijeniti život. No, ova je knjiga osmišljena tako da pomoću mnoštva magijskih metoda uistinu brzo promijeni vaš život. Budući da je zahvalnost pravi magnet i privlači još više toga na čemu možemo biti zahvalni, koncentracija zahvalnosti tijekom 28 dana pojačat će magnetsku silu vaše zahvalnosti. Kad imate snažnu magnetsku silu zahvalnosti, sličnu magiji, automatski privlačite sve što želite i što vam je potrebno!

 

Magijski podsjetnik

Tijekom današnjeg dana svakako pročitajte sutrašnju magičnu vježbu, jer ćete trebati skupiti nekoliko fotografija prije nego što počnete raditi.

 

MAGIČNA VJEŽBA BROJ 2

Čarobni kamen

1.     Ponovite prva tri koraka magične vježbe broj 1 – osvijestite svoje blagoslove: sastavite popis od deset blagoslova. Zapišite zašto ste zahvalni. Ponovno pročitajte svoj popis i na kraju svakog blagoslova recite hvala ti, hvala ti, hvala ti, osjećajući zahvalnost zbog tog blagoslova.

2.    Pronađite čarobni kamen i stavite ga pokraj kreveta.

3.    Prije nego što večeras odete na spavanje, uzmite svoj čarobni kamen u ruku i razmišljajte o onome najboljem što vam se danas dogodilo.

4.    Izgovorite čarobne riječi hvala ti za ono najbolje što ste danas doživjeli.

5.    Sljedećih 26 noći ponavljate ovu vježbu.

6.    Pročitajte magijsku vježbu za sutrašnji dan.