18 dan - ČAROBNI POPIS STVARI KOJE TREBA OBAVITI


»Svijet je prepun čarobnih stvari koje samo čekaju da postanemo mudriji.«

EDEN PHILLPOTTS (1862.-1960.)

SPISATELJICA I PJESNIKINJA

Uistinu, kad malo razmislite o tome, zahvalnost vam je najbolji prijatelj. Uvijek je uz vas, uvijek vam može pomoći, nikad vas neće iznevjeriti ili napustiti, a što se jače oslanjate na nju, više će vam pružiti i više obogatiti život. Današnja magična vježba pokazat će vam kako se možete još više osloniti na zahvalnost tako da vam može pružiti još više čarobnih stvari.

Svakog dana pojavljuju se sitni životni problemi koje trebamo riješiti. Ako ne znamo kako bismo to učinili, ponekad imamo osjećaj da se gušimo. Možda je vaš problem u tome što nemate dovoljno vremena za sve ono što trebate napraviti i ne znate što biste poduzeli, jer dan ima samo 24 sata. Možda imate osjećaj da imate previše posla na radnom mjestu i želite više slobodnog vremena, ali ne znate kako biste došli do toga. Možda ste kod kuće i brinete o djeci te ste razdražljivi ili iscrpljeni, ali ne možete nikoga zaposliti da vas zamijeni i da se malo odmorite. Možda se suočavate s problemom koji treba razriješiti, ali nemate pojma gdje biste potražili rješenje. Možda ste nešto izgubili i pokušavate to pronaći, ali nemate sreće. Možda želite pronaći nešto drugo, primjerice savršenog kućnog ljubimca, savršenu dadilju, frizera, sjajnog stomatologa ili liječnika, ali usprkos tome što se trudite, niste bili 11 stanju pronaći ono što vam je potrebno. Možda ste se našli u neugodnoj situaciji jer vas je netko zamolio da nešto napravite, a vi ne znate kako biste odgovorili. Možda ste s nekim u sukobu i umjesto da ga razriješite, sukob se samo produbljuje.

Ova vježba s čarobnim popisom stvari koje trebate obaviti pomoći će vam u sitnim svakodnevnim problemima, kad ne znate što biste napravili ili kad jednostavno želite da vam netko nešto napravi. Rezultati će vas zapanjiti!

Kad kombinirate čarobnu moć zahvalnosti sa zakonom privlačnosti, ljudi, okolnosti i događaji će se organizirati tako da se dogodi ono što vi želite! Nećete znati kako će se to dogoditi ili kako će netko napraviti nešto umjesto vas, a to i nije vaš posao. Vi samo trebate biti što zahvalniji na onome što želite da bude napravljeno ovoga trenutka, kao daje već obavljeno. Samo prepustite magiji da sama sve odradi!

Danas sastavite popis najvažnijih stvari koje biste željeli da budu obavljene ili razriješene za vas, a svom popisu dajte naslov Čarobni popis stvari koje treba obaviti. Na taj biste popis mogli staviti stvari za koje nemate vremena ili koje ne želite napraviti, zajedno s bilo kojim trenutačnim problemima, od najsitnijih svakodnevnih stvari do krupnijih životnih situacija. Razmislite o onim područjima svog života u kojima morate razriješiti neke stvari ili želite da netko nešto obavi umjesto vas.

Kad dovršite popis, odaberite tri stvari s popisa na koje ćete se danas usredotočiti; zamišljajte kako se te stvari, jedna za drugom, čarobno obavljaju same od sebe. Zamislite kako su se svi ljudi, okolnosti i događaji pokrenuli da bi nešto napravili za vas i to je sad obavljeno! Sve je napravljeno, sve je u redu, sve je riješeno za vas i vi zauzvrat izražavate svoju neizmjernu zahvalnost za to što se dogodilo. Barem jednu minutu razmišljajte o svakom zadatku, vjerujući daje obavljen i osjećajući duboku zahvalnost zauzvrat. Na isti način možete postupiti sa svim ostalim stvarima na svom popisu, ali velikaje moć već i samo u tome što ste na svoj čarobni popis stvari koje treba obaviti stavili ono što želite da bude napravljeno.

Zapamtite da zakon privlačnosti kaže kako se sličnosti privlače, a to znači sljedeće: kad ste zahvalni za rješenja kao da su se već ostvarila, privući ćete u svoj život sve što vam je potrebno da biste razriješili situaciju.

Ako se bavite problemima, samo ćete privući još više problema. Morate biti magnet za rješenja, a ne magnet za probleme. Kad ste zahvalni na rješenjima i na tome što ste riješili problem, uistinu ćete privući rješenje.

Da bih vam pokazala koliko je djelotvorna ova vježba, željela bih vam ispričati što se dogodilo mojoj kćeri koja ju je iskoristila da bi privukla svoj izgubljeni novčanik.

Ujutro nakon jednog večernjeg izlaska moja je kći otkrila daje izgubila novčanik, ne znajući gdje joj se to moglo dogoditi i je li možda ukraden. Nazvala je restoran gdje je bila na večeri, taksi tvrtku čijim se taksijem vratila kući i policijsku postaju; obišla je ulice kojima se kretala i kucala na razna vrata. No, nitko nije pronašao njezin novčanik.

U novčaniku je čuvala uobičajene važne stvari, kao što su sve bankovne i kreditne kartice, vozačka dozvola i gotovina, a najviše je bila zabrinuta zbog toga što u njemu nije držala svoje najnovije podatke, jer je neko vrijeme boravila u inozemstvu. Njezin telefonski broj nije bio naveden u telefonskom imeniku, a budući daje imala često prezime, izgledalo je da nema nikakve nade.

No, usprkos naizgled nepremostivim preprekama, sjela je, sklopila oči i zamislila sliku svog novčanika. Vidjela je kako ga drži u rukama; otvorila je novčanik, pregledala njegov sadržaj i osjetila duboku zahvalnost, jer je ponovno dobila svoj novčanik i sve što je imala u njemu.

Do kraja dana, kad god bi pomislila na svoj novčanik, ponovno bi zamislila kako ga drži u rukama i osjetila duboku radost i zahvalnost što joj se vratio.

Te iste večeri nazvao ju je farmer koji je živio 160 kilometara daleko, obavijestivši je daje pronašao novčanik. Čudesno je u njegovoj priči bilo to štoje novčanik pronašao rano ujutro, na ulici ispred kuće moje kćeri. Odmah je pretražio novčanik u potrazi za podacima vlasnika. Nazvao je nekoliko telefonskih brojeva pokušavajući pronaći vlasnika, ali sve je bilo uzalud te je odustao i vratio se s novčanikom na svoje imanje.

No, dok je hodao poljima, nije mogao prestati razmišljati o novčaniku te je odlučio još jednom pokušati. Pronašao je komadić papira na kojem je bilo napisano ime Christian stoga je povezao to ime s kćerinim prezimenom i nazvao telefonske informacije. Našao je samo jedan telefonski broj uz to ime. Nazvao je broj i dobio oca moje kćeri. Još ni danas nam nije jasno kako je farmer uspio dobiti taj broj, jer nije bio u imeniku! I nas dvije smo nekoliko puta nakon toga nazvale informacije, ali je odgovor uvijek glasio: »Oprostite, tog imena nema u imeniku.«

Iz daljine od 160 kilometara, kroz čudesan niz naizgled nemogućih događaja, novčanik moje kćeri vratio se vlasnici. Ona je obavila svoj dio zadatka osjećajući zahvalnost zbog toga što joj se novčanik vratio te je zahvalnost pokrenula svoju magiju, kao što se i moralo dogoditi, pokrenuvši svaku osobu, okolnost i događaj da joj vrati novčanik.

Magična moć zahvalnosti dostupna je i vama, kao što je oduvijek bila — samo je trebate otkriti i naučiti se koristiti njome!

 

Magična vježba broj 18

Čarobni popis stvari koje treba obaviti

1.     Osvijestite svoje blagoslove: sastavite popis od deset blagoslova. Zapišite zašto ste zahvalni. Ponovno pročitajte svoj popis i za svaki blagoslov recite hvala ti, hvala ti, hvala ti, osjećajući što dublju zahvalnost za svaki od njih.

2.    Sastavite popis najvažnijih stvari ili problema koje treba napraviti ili razriješiti. Naslov popisa treba glasiti Čarobni popis stvari koje treba obaviti.

3.    Odaberite tri najvažnije stvari sa svog popisa i svaku pojedinačno zamišljajte kako je već obavljena za vas.

4.    Barem jednu minutu posvetite svakoj stvari, vjerujući daje već obavljena i osjećajući zauzvrat neizmjernu zahvalnost.

5.    Neposredno prije nego što večeras odete spavati, uzmite u ruku svoj čarobni kamen i izgovorite čarobne riječi, hvala ti, za ono najbolje što vam se danas dogodilo.