17 dan - ČAROBNI ČEK

»U čarobnom svemiru nema podudarnosti i nema slučajnosti. Ništa se ne događa osim ako netko to ne poželi."

WILLIAM S. BURROUGHS (1914 ”1997-)

PISAC I PJESNIK

Kad magičnu moć zahvalnosti usmjerite prema bilo kojem negativnom stanju, stvara se novo stanje i otklanja ono staro. To znači da se novo stanje stvara kad uspijete osjetiti veću zahvalnost za novac koji imate nego što osjećate nedostatak novca. Tako se otklanja nedostatak i to se stanje čarobno zamjenjuje stanjem u kojemu imate više novca.

Svi negativni osjećaji prema novcu udaljuju ga od vas i smanjuju količinu novca u vašem životu te svaki put kad se zbog novca osjećate loše, dodatno smanjujete ono što imate. Ako prema novcu gajite osjećaje kao što su zavist, razočaranje, zabrinutost ili strah, ne možete primiti više novca. Zakon privlačnosti kaže da se sličnosti privlače, stoga ako ste razočarani zato što nemate dovoljno novca, primit ćete samo još više situacija u kojima ćete biti razočarani zato što nemate dovoljno novca. Ako ste zabrinuti zbog novca, primit ćete samo još više situacija u kojima ćete brinuti zbog novca. Ako ste uplašeni zbog svoje financijske situacije, tada morate primiti još više situacija u kojima ćete se i dalje plašiti zbog nedostatka novca.

Koliko god to bilo teško, morate zanemariti svoju sadašnju situaciju i nedostatak novca koji sad proživljavate, a to ćete najbolje postići zahvalnošću.

Ne možete istodobno biti i zahvalni i razočarani zbog novca. Ne možete istodobno gajiti misli ispunjene zahvalnošću zbog novca i brinuti zbog njega. Niti možete biti zahvalni na novcu i istodobno se bojati da ga nećete imati dovoljno. Kad ste zahvalni na novcu, ne samo što zaustavljate negativne misli i osjećaje koji udaljavaju novac od vas, nego radite upravo ono što će vam privući više novca!

Već ste osjećali zahvalnost za novac koji ste primili, a i sad ga primate. Stoga, prije nego što počnete koristiti magičnu moć zahvalnosti za novac koji želite, morate shvatiti različite načine i putove kojima novac ili bogatstvo mogu stići u vaš život. Jer, ako niste zahvalni svaki put kad se vaše bogatstvo ili novac povećaju, zaustavit ćete protok obilja.

Novac može stići do vas tako što ćete primiti neočekivanu povišicu, dobit ćete na lutriji, povrat poreza ili će vam netko neočekivano pokloniti novac. Novac vam se isto tako može povećati kad netko drugi plati račun za kavu, ručak ili večeru; kad namjeravate nešto kupiti i vidite daje na sniženju, kad pri kupnji imate jamstvo da možete vratiti kupljeno i dobiti povrat novca ili kad vam netko pokloni ono što ste i sami namjeravali kupiti.

Krajnji rezultat takvih situacija jest to da imate više novca! Stoga, kad god se nađete u takvoj situaciji, zapitajte se: znači li to da imam više novca? Ako znači, morate biti vrlo zahvalni za novac koji ste primili!

Ako kažete prijatelju da namjeravate nešto kupiti, a prijatelj ponudi da će vam posuditi ili pokloniti taj predmet jer ga ne koristi; ako planirate putovanje i čuli ste za poseban popust koji ćete iskoristiti; ako vaša banka snizi kamate ili vam pružatelj nekih usluga ponudi daleko bolji paket usluga, vaš novac se na čaroban način povećava kroz uštedu. Jeste li dobili ideju o neograničenom broju situacija u kojima možete primiti novac?

Najvjerojatnije ste se u prošlosti našli u sličnim situacijama; bez obzira na to jeste li tada toga bili svjesni, sami ste ih privukli. No, kad vam zahvalnost postane dio života, neprestano ćete privlačiti takve čarobne situacije! Mnogi ljudi kažu da je to samo puka sreća, ali uopće nije riječ o sreći, nego o univerzalnom zakonu.

Sve situacije u kojima dobivate novac ili primate nešto što ima svoju cijenu rezultat su vaše zahvalnosti. Spoznaja da ste to sami postigli donijet će vam istinsku radost, a kad se udruže radost i zahvalnost, ovladat ćete silom koja će vam poput magneta privlačiti sve veće i veće obilje.

Kad sam prije nekoliko godina doputovala u Sjedinjene Američke Države, imala sam samo dva kovčega. Radila sam u svom oskudno namještenom stanu s računalom na krilu. Nisam imala automobil stoga sam svuda išla pješice. No, bila sam zahvalna na svemu. Bila sam zahvalna što sam u Sjedinjenim Američkim Državama, bila sam zahvalna i na poslu koji sam radila, na napola praznom stanu s njegova četiri tanjura, četiri noža, četiri vilice i četiri žlice. Bila sam zahvalna što sam gotovo svuda mogla stići pješice, kao i na stajalištu za taksije preko puta. Tada se dogodilo nešto nevjerojatno — osoba koju sam poznavala odlučila mije na nekoliko mjeseci pokloniti automobil s vozačem. Ako izuzmemo računalo, imala sam samo osnovne stvari s kojima sam mogla preživjeti, a onda sam iznenada dobila osobnog vozača i automobil! Bila sam zahvalna, pa sam dobila još više. Upravo se tako sa zahvalnošću događaju čarolije.

Današnja magična vježba za novac koji želite primiti mnogim je ljudima donijela čudesne rezultate. Na kraju vježbe pronaći ćete prazan čarobni ček svemirske banke zahvalnosti te ćete ga ispuniti na svoje ime. Upišite novčani iznos koji želite primiti, kao i svoje ime i današnji datum. Odaberite novčani iznos za jednu stvar koju uistinu želite, jer ćete biti u stanju osjetiti dublju zahvalnost za novac kad znate na što ćete taj novac potrošiti. Novac je sredstvo kojim dobivate ono što želite, ali nije krajnji rezultat, stoga ako samo mislite o novcu kao takvom, nećete biti u stanju osjetiti jednako duboko zadovoljstvo. Kad zamislite kako dobivate stvari koje uistinu želite ili kako radite ono što uistinu želite raditi, osjećat ćete daleko veću zahvalnost nego ako ste samo zahvalni za novac općenito.

Možete fotokopirati čarobni ček iz knjige, a na internetskoj stranici www.thesecret.tv/magiccheck možete pronaći mnoštvo praznih čarobnih čekova.

Ako želite početi s manjim iznosom na svom prvom čarobnom čeku, nakon što primite taj manji iznos možete početi povećavati iznose na sljedećim čekovima. Prednost koju vam donosi to što ćete započeti s manjim iznosom sastoji se u tome što ćete, kad, zahvaljujući magiji, primite taj iznos, biti svjesni da ste to vi učinili te će vam zahvalnost i radost koje osjetite omogućiti da povjerujete kako možete privući i veće iznose.

Kad ispunite sve detalje na čarobnom čeku, uzmite ček u ruke i razmislite o nekoj konkretnoj stvari za koju vam je taj novac potreban. Prizovite sliku te stvari u mislima i zamislite sebe kako koristite taj novac kako biste nabavili ono što želite te ispunite tu sliku sa što više uzbuđenja i zahvalnosti.

Možda želite novac za nove cipele, računalo ili krevet te zamislite kako ono što želite uistinu kupujete u trgovini. Ako kupujete preko interneta, tada zamislite kako primate isporučen paket i osjetite uzbuđenje i zahvalnost. Možda želite novac za prekooceanska putovanja ili za fakultetsko obrazovanje svog djeteta, stoga zamislite kako kupujete kartu za zrakoplov ili otvarate štedni račun za obrazovanje. Budite sretni i zahvalni kao da ste već primili taj novac!

Kad to napravite, čarobni ček uzmite danas sa sobom ili ga stavite na vidljivo mjesto. Barem još dvaput tijekom današnjeg dana uzmite ga u ruke, zamislite kako uistinu koristite novac za ono što želite i budite što zahvalniji i uzbuđeniji, kao da to zaista radite. Ako želite, možete to napraviti i više puta. Kao i sa svim ostalim čarobnim vježbama, ne možete pretjerati.

Na kraju dana, ili zadržite čarobni ček na istom mjestu ili ga premjestite na neko vidljivije mjesto. Možete ga nalijepiti na zrcalo u kupaonici, hladnjak, uz svoj čarobni kamen, u auto ili novčanik ili ga staviti uz svoj kompjuter. Svaki put kad ga ugledate, osjetite da ste već primimili taj novac i budite zahvalni što možete s njim napraviti sve što želite.

Kad primite svotu navedenu na svom čarobnom čeku ili kad na neki drugi čaroban način dobijete predmet koji ste namjeravali kupiti, na čeku napišite novi iznos za nešto drugo što uistinu želite i nastavite raditi vježbu za čarobni ček koliko dugo želite.

Magična vježba broj 17

 Čarobni ček

1.     Osvijestite svoje blagoslove: sastavite popis od deset blagoslova. Zapišite zašto ste zahvalni. Ponovno pročitajte svoj popis i za svaki blagoslov recite riječi hvala ti, hvala ti, hvala ti, osjećajući što dublju zahvalnost za svaki od njih.

2.    Ispunite svoj čarobni ček — upišite svotu koju želite primiti, svoje ime i današnji datum.

3.    Uzmite čarobni ček u ruke i zamislite kako kupujete ono što ste željeli kupiti tim novcem. Budite što sretniji i zahvalniji zato što ste to dobili.

4.    Ponesite čarobni ček sa sobom ili ga stavite na vidljivo mjesto. Barem još dvaput danas uzmite ček u ruke, zamislite kako koristite novac za ono što želite i osjetite zahvalnost kao da to uistinu radite.

5.    Na kraju današnjeg dana stavite čarobni ček na vidljivo mjesto gdje ćete ga vidjeti svaki dan. Kad primite svotu navedenu na čeku ili predmet koji ste željeli kupiti, iznos na čeku zamijenite novim iznosom za nešto drugo što želite te ponovite drugi, treći i četvrti korak.

6.    Neposredno prije nego što večeras odete spavati, uzmite čarobni kamen u ruku i izgovorite čarobne riječi, hvala ti, za ono najbolje što vam se danas dogodilo.


Fotokopirajte ček, a onda upišite datum, svoje ime i novčani iznos koji želite primiti u valuti po svom izboru.