11 dan - ČAROBNO JUTRO

»Kad ujutro ustaneš, pomisli samo kolika je to povlastica što si živ, što možeš razmišljati, uživati i voljeti.«

MARKO AURELIJE (121.-180.)

RIMSKI CAR

Najlakši i najjednostavniji način na koji se možete pobrinuti da vam dan koji je pred vama bude ispunjen magijom jest da vam jutro bude ispunjeno zahvalnošću. Kad zahvalnost postaje dio svakog vašegjutra, osjetit ćete i vidjeti čarobne dobrobiti tijekom cijelog dana.

Svako je jutro prepuno mogućnosti za zahvaljivanje, a to vas neće usporiti niti ćete za zahvaljivanje morati odvojit 1 neko posebno vrijeme, jer zahvaliti možete sasvim prirodno, dok obavljate svoje uobičajene poslove. To što će vam jutro biti ispunjeno zahvalnošću ima još jednu prednost, jer je jutro razdoblje kad sebi možete nanijeli najveću štetu, ako gajite negativne misli, a da toga niste ni svjesni. Kad su vam misli usmjerene na traženje

prilika za izražavanje zahvalnosti, nema mjesta za štetne, negativne misli. Nakon takvog jutra tijekom dana ćete biti mnogo sretniji i samopouzdaniji, a i cijeli će vam dan biti sjajan — i vidjet ćete kako se magija odvija pred vašim vlastitim očima!

Kad se danas probudite, prije nego što ustanete, prije nego bilo što napravite, izgovorite čarobne riječi hvala ti. Recite hvala ti zbog toga što ste živi i zbog toga što imate još jedan dan pred sobom. Vaš je život dar i svaki je dan dar, a kad uistinu razmislite o tome, neshvatljivo je što se bilo koji čovjek može probuditi, a da ne izrazi zahvalnost na novom danu. Mislite li da novi dan nije ništa posebno, tada samo pokušajte propustiti jedan od njih! Nije važno koliko vam se spava, je li vas probudila budilica ili ste ostali duže spavati zato stoje vikend. Istoga trenutka kad se probudite, izgovorite čarobne riječi hvala ti na novom danu svog života.

Recite hvala ti na ugodnom noćnom snu koji ste primili. Jeste li među onim sretnicima koji spavaju u krevetu s čistim plahtama i jastukom? Hvala ti! Kad spustite noge na pod, recite hvala ti. Imate li kupaonicu? Hvala ti! Možete li otvoriti slavinu za vodu i svakog jutra istog trenutka vam poteče svježa, čista voda? Hvala ti! Zamislite sve one ljude koji su kopali kanale i postavljali c ijevi diljem vaše zemlje, kroz vaš grad i u svim ulicama do vašeg doma kako biste vi mogli otvoriti slavinu i imati prekrasnu, čistu, toplu vodu. Hvala ti! Dok uzimate četkicu i pastu za zube, recite hvala tiI/Da nema njih, dan vam ne bi počeo tako ugodno. Hvala ti za ručnike,

sapun, zrcalo i sve ostalo vi kupaonici što koristite da biste bili svježi, budni i spremni za novi dan.

Dok se odijevate, prisjetite se koliko ste sretni što imate odjeću između koje možete birati i koju možete odjenuti. Hvala ti! Prisjetite se koliko je ljudi zacijelo sudjelovalo u izradi svih komada odjeće koju odijevate i nosite tijekom jednog dana. Vrlo je vjerojatno da je ta odjeća stigla iz različitih zemalja diljem planeta. Hvala roma/imate li cipele? Pravi ste sretnici! Zamislite kakav bi vam bio život bez njih. Hvala ti za cipele!

»Oduvijek me oduševljavala mogućnost novog dana, novog pokušaja, još jednog početka, s možda zrncem magije koje me čeka negdje nakon jutra.«

 B. PRIESTLHT (1894.-1984.)

PISAC I DRAMATIČAR

Današnji dan učinite što ljepšim tako što ćete svjesno izražavati zahvalnost i unijeti magiju u uobičajene jutarnje aktivnosti. Od trenutka kad otvorite oči pa dok ne obujete cipele ili dok se ne spremite do kraja, izgovarajte čarobne riječi, hvala ti, za sve što dodirnete i koristite. Nije važno hoćete li se istuširati ili odjenuti čim ustanete; vježbu čarobno jutro svejedno možete obaviti bez obzira na to kakav vam je jutarnji raspored. Ako se probudite i najprije doručkujete, tada uz sve ono što dodirnete i pojedete izgovorite čarobne riječi, hvala ti. Zahvalite za svoju jutarnju kavu, čaj, voćni sok i doručak. Zbog tih namirnica uživate u jutru i one vam daju energiju za dan koji je pred vama. Budite zahvalni na kuhinjskim aparatima koje koristite za pripremu doručka — za hladnjak, tanjure, pećnicu, toster, aparat za kavu ili čajnik.

Svakog dana bez iznimke kad spustim prvu nogu na pod kažem hvala, a ti kad spustim drugu, tako da prvi put svakog dana kad nogama dodirnem pod kažem hvala ti. Na putu do kupaonice na svakom koraku u mislima kažem čarobne riječi hvala ti. Nakon toga izgovaram hvala ti u mislima dok dodirujem i koristim stvari u kupaonici. Kad sam već odjevena i spremna za novi dan, toliko sam sretna da bih mogla skakati od radosti. Budući da sam tako sretna, znam daje moja zahvalnost djelovala te je sigurno da će mi i dan biti ispunjen magijom. Tijekom dana uistinu imam osjećaj kao da u sebi nosim magijsku moć, jer mi se događa jedna lijepa stvar za drugom. Zbog toga sam još zahvalnija, što ubrzava odvijanje magije i još više lijepih stvari. Doživjeli ste dane kad vam se čini da se sve odvija baš kako treba? Eto, tako ćete se osjećati i nakon što napravite vježbu čarobno jutro, samo još intenzivnije!


Magična vježba broj 11

 Čarobno jutro

1.     Kad se probudite u novom danu, prije nego bilo što drugo napravite, izgovorite čarobne riječi hvala ti.

2.    Od trenutka kad otvorite oči pa sve dok ne završite jutarnje uređivanje, u mislima izgovarajte hvala ti za sve što dodirnete i koristite.

3.    Osvijestite svoje blagoslove: sastavite popis od deset blagoslova. Napišite zašto ste zahvalni. Ponovno pročitajte svoj popis i na kraju svakog blagoslova recite hvala ti, hvala ti, hvala ti, osjećajući što dublju zahvalnost za svaki blagoslov.

4.    Večeras prije spavanja uzmite u ruku svoj čarobni kamen i izgovorite čarobne riječi, hvala ti, za ono najbolje što vam se danas dogodilo.