1 dan - POSTANITE SVJESNI SVEGA DOBROG U SVOM ŽIVOTU

„Kad sam počeo postajati svjestan svega dobrog u svom životu, cijeli mi se život preobrazio.“

WILLIE NELSON (ROĐEN 1933.)

PJEVAČ  I KANTAUTOR

Ponekad će vam netko reći  da trebate biti svjesni svega dobrog u svom životu, a kad razmišljate o onome na čemu ste zahvalni, upravo to i radite. No, možda niste shvatili da je svjesnost o onome na čemu možete biti zahvalni jedna od najmoćnijih metoda koju uopće možete primjenjivati te da će vam svojim čarobnim štapićem preobraziti cijeli život!

Kad ste zahvalni na onome što imate, koliko god to bilo malo, vidjet ćete da se te stvari stalno povećavaju. Ako ste zahvalni na novcu koji nemate, koliko god ga malo imali, vidjet ćete da ćete ga na neki čaroban način imati sve više. Ako ste zahvalni zbog nekog odnosa, čak i ako nije savršen, čudesno če se poboljšati. Ako ste zahvalni na poslu koji radite, čak ako to i nije posao o kojem ste sanjali, stvari će se početi mijenjati tako da ćete više uživati u njemu, a iznenada će se početi pojavljivati i razne nove mogućnosti.

Kad ne razmišljamo o onome što je dobro u našem životu, možemo početi nenamjerno razmišljati o negativnim stvarima. Kad govorimo o onome što nemamo, razmišljamo o negativnim stvarima. Kad kritiziramo druge ljude ili im pronalazimo mane, kad prigovaramo zbog prometa, čekanja u redovima, različitih odgoda, vlade, manjka novca ili vremenskih uvjeta, razmišljamo o negativnim stvarima. Kad razmišljamo o negativnim stvarima, i one se povećavaju, ali takvim razmišljanjem još i sprječavamo dolazak blagoslova koji su već krenuli prema nama. Ja sam radila i jedno i drugo – razmišljala sam o svemu dobrome u svom životu, kao i o negativnim stvarima – i uvjeravam vas da je osvještavanje blagoslova koje već imate jedini način da ostvarite obilje u svom životu.

„Bolje je da izgubite u nabrajanju svega onoga čime ste blagoslovljeni, nego da izgubite blagoslove dok nabrajate svoje nevolje.“

MALTBIE D. BABCOCK (1858. - 1901.)

PISAC I SVEĆENIK

Nabrojite svoje blagoslove odmah ujutro ili barem što prije. Svoj popis možete zapisati na papiru ili na računalu, a možete uzeti i posebnu bilježnicu ili dnevnik te sve ono na čemu ste zahvalni držati na jednom mjestu. Danas ćete sastaviti jednostavanpopis od deset blagoslova u svom životu na kojima ste zahvalni.

Kad se Einstein zahvaljivao, razmišljao je i o tome zašto je zahvalan. Kad razmišljate o razlogu zbog kojeg ste zahvalni na nekoj stvari, osobi ili situaciji, zahvalnost ćete osjetiti još dublje. Zapamtite, magija zahvalnosti ostvaruje se u skladu s dubinom vašeg osjećaja! Stoga uz svaki zapis na vašem popisu navedite i razlog zbog kojeg ste zahvalni.

Evo nekoliko ideja za taj popis:

Uistinu sam blagoslovljena što imam ___što?___, zato što ___zašto?__.

Vrlo sam sretan i zahvalan na ___čemu?___, zato što ___zašto?___.

Uistinu sam zahvalna na ___čemu?___, zato što ___zašto?___.

Od sveg srca ti zahvaljujem na ___čemu?___, zato što ___zašto?___.

Kad dovršite popis deset blagoslova, vratite se na početak i pročitajte svaki zapis, bilo u sebi ili na glas. Na kraju svakog blagoslova triput izgovorite čarobne riječi hvala ti, hvala ti, hvala ti, osjećajući što dublju zahvalnost za taj blagoslov.

Da biste mogli osjetiti što dublju zahvalnost, možete biti zahvalni svemiru, Bogu, Duhu, dobroti, životu, svom višem ja ili bilo čemu što doživljavate kao vrhovnu ideju.

Kad zahvalnost usmjerite prema nekome ili nečemu, osjećat ćete je još dublje te će vaša zahvalnost imati još veću moć i stvartai još veću čaroliju! To je razlog zbog kojeg su domorodačke i drevne kulture odabirale simbole kao što je sunce da bi njima usmjeravale svoju zahvalnost. Jednostavno su koristili fizičke simbole da bi predstavili univerzalni izvor sveukupne dobrote, a koncentrirajući se na taj simbol, osjećali su još dublju zahvalnost.

Metoda osvještavanja svojih blagoslova toliko je jednostavna i toliko snažna u mijenjanju vašeg života da vam preporučujem da tijekom sljedećih 27 dana svakog dana svom popisu dodajete još deset blagoslova. Mogli biste pomisliti da će vam biti teško pronaći dodatnih deset blagoslova svakog dana, ali što više razmišljate o tome, to ćete više postajati svjesni koliko je toga na čemu možete biti zahvalni. Pažljivo promotrite svoj život; svakog dana primate vrlo mnogo. Mnogo je onoga na čemu se možemo zahvaljivati!

Možete biti zahvalni na svom domu, obitelji, prijateljima, poslu i kućnim ljubimcima. Možete biti zahvalni na tome što postoji sunce, voda koju pijete, hrana kojom se hranite, zrak koji udišete; bez takvih stvari ne biste ni bili živi. Možete biti zahvalni na stablima, životinjama, oceanima, pticama, cvijeću, biljkama, plavom nebu, kiši, zvijezdama, mjesecu i našem prekrasnom planetu Zemlji.

Možete biti zahvalni i na svojim osjetilima: očima kojima gledate, ušima kojima slušate, ustima kojima osjećate okus, nosu kojim osjećate miris, koži koja vam omogućuje osjete. Mogli biste biti zahvalni na nogama kojima hodate, rukama kojima gotovo sve možete napraviti, glasu koji vam omogućuje da izrazite svoje osjećaje i komunicirate s drugim ljudima. Mogli biste se zahvaljivati na svom čudesnom imunosnom sustavu zbog kojeg ste zdravi, kao i svim organima koji održavaju vaše tijelo tako da možete živjeti. A koliko tek možete biti zahvalni na veličanstvenom ljudskom umu, s kojim se nijedna računalna tehnologija na svijetu ne može usporediti!

Navodimo popis tema da vas podsjete na najvažnija područja u kojima možete potražiti blagoslove na kojima ste zahvalni. I sami možete dodati što želite na taj popis, ovsno o tome što vam je u određenom trenutku važno.

Područja čarobne zahvalnosti:

Zdravlje i tijelo

Posao i uspjeh

Novac

Odnosi

Stvari koje volite

Sreća

Ljubav

Život

Priroda: planet Zemlja, zrak, voda i sunce

Materijalne stvari i usluge

Bilo koje područje prema vlastitom izboru

Svaki put nakon što osvijestite vlastite blagoslove, trebali biste se osjećati znatno bolje i biti sretniji. Vaš osjećaj blagostanja mjerilo je zahvalnosti koju osjećate. Što ste zahvalniji, to ćete biti sretniji i život će vam se brže mijenjati. Ponekad ćete uistinu brzo osjetiti radost, a ponekad će vam trebati malo duže. No, kad svakog dana osvještavate svoje blagoslove, zamijetit ćete sve veću razliku u svojim osjećajima te ćete uočiti da se vaši blagoslovi na čaroban način umnožavaju!

 Magijski podsjetnik

Tijekom današnjeg dana svakako pročitajte magičnu vježbu za sutra, jer ćete morati nešto napraviti prije nego počnete s vježbom.

 MAGIČNA VJEŽBA BROJ 1

Postanite svjesni svega dobrog u svom životu

1. Čim se probudite, sastavite popis od deset blagoslova u svom životu na kojima ste zahvalni.

2. Zapišite zašto ste zahvalni za svaki blagoslov.

3. Ponovno pročitajte svoj popis, u sebi ili na glas. Kad dođete do kraja svakog blagoslova, recite čarobne riječi, hvala ti, hvala ti, hvala ti, osječajući sve veću zahvalnost za blagoslov.

4. Svakog jutra sljedećih 27 dana ponavljajte prva tri koraka.

5. Danas pročitajte sutrašnju magičnu vježbu