ČAROBNA KNJIGA

„Dok izražavamo zahvalnost, nikad ne smijemo zaboraviti da najveća zahvalnost nije u izgovorenim riječima, nego u životu koji živimo u skladu s njima.“

JOHN F. KENNEDY (1917.-1963.)

35. PREDSJEDNIK SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA

U ovoj knjizi navodimo 28 magijskih metoda posebno osmišljenih kako biste iz njih naučili na koji način možete koristiti magijsku moć zahvalnosti za preobrazbu svog zdravlja, financijske situacije, posla i odnosa te kako biste ostvarili svoje najsitnije želje i najveće snove. Uz to čete naučiti i kako primjenjivati zahvalnost da biste razriješili probleme i preobrazili svaku negativnu situaciju.

Bit ćete očarani dok čitate o ovim spoznajama koje vam mogu promijeniti život, ali ako ne primjenjujete ono što naučite, znanje će vam procuriti kroz prste i izgubit ćete priliku da s lakoćom promijenite svoj život. Da biste bili sigurni kako se to neće dogoditi, zahvalnost trebate vježbati 28 dana, tamko da svoje stanice i podsvijest prožmete njome. Tek ćete tada promijeniti svoj život – zauvijek.

Vježbe su osmišljene tako da ih radite 28 dana zaredom. To vam omogućuje da zahvalnost usvojite kao naviku i kao nov način života. Ako koncentrirano vježbate zahvalnost svakog dana, to vam jamči da će se magija početi događati u vašem životu – i to vrlo brzo!

U svakoj magijskoj vjećbi skriva se cijelo bogatstvo tajnih učenja koja će neizmjerno proširiti vaše znanje. Svaka će vam vježba pomoći da sve više počnete razumijevati kako život funkcionira i kako je lako steći život o kojem sanjate.

Prvih dvanaest vježbi koristi magijsku moć zahvalnosti za ono što sad imate i za ono što ste primili u prošlosti, jer ako niste zahvalni na onome što imate i što ste primili, magija neće djelovati i vi nećete ništa više primiti. Tih prvih dvanaest vježbi odmah će pokrenuti magiju zahvalnosti.

Sljedećih deset vježbi koristi magijsku moć zahvalnosti za vaše želje, snove i sve ono što želite. Radeći te vježbe, bit ćete u stanju ostvariti svoje snove i vidjet ćete kako se magično mijenjaju vaše životne okolnosti.

Posljednjih šest vježbi povest će vas na posve novu razinu, gdje ćete zahvalnošću prožeti svaku stanicu svog tijela i uma. Naučit ćete kako koristiti magijsku moć zahvalnosti da biste pomogli drugim ljudima, razriješili problem i poboljšali svaku negativnu situaciju ili okolnost s kojima se susretnete u životu. Vrijeme za vježbanje ne morate unositi u svoj dnevni raspored, jer svaka je vježba posebno osmišljena da bi se uklopila u vaš svakodnevni život, bez obzira na to je li radni ili slobodan dan, vikend, blagdan ili odmor. Zahvalnost je prenosiva – možemo je nositi sa sobom kamo god idemo; a onda, kamo god krenuli, događa se magija!

Ako propustite jedan dan vježbanja, najvjerojatnije ćete izgubiti poticajnu snagu onoga što ste već postigli. Da vam magija ne bi oslabjela ako propustite jedan dan, vratite se unazad tri dana i počnite raditi od te vježbe.

Neke su vježbe namijenjene jutarnjem radu, a druge dnevnom, stoga ujutro najprije pročitajte vježbu za taj dan. Neke ćete vježbe morati pročitati večer prije, jer počinju čim se probudite, a ja ću vam reći kad to trebate napraviti. Svakog dana prije spavanja mogli biste pročitati vježbu za sljedeći dan kako biste bili spremni. Ako to napravite, svakako ujutro vježbu ponovno pročitajte.

Ako ne želite raditi 28 magijskih vježbi svakog dana zaredom, možete ih raditi ina drugi način. Odaberite jednu magičnu vježbu koja se odnosi na nešto važno u vašem životu što želite promijeniti ili poboljšati te je radite tri dana ili čak tjedan dana zaredom. Mogli biste raditi jednu magijsku vježbu tjedno, ili dvije vježbe tjedno, a jedina je razlika u tome što će vam trebati malo više vremena dok ne uočite promjene u svom životu.


Kad prođe 28 dana

Kad dovršite 28 magičnih vježbi, možete raditi određene vježbe kako biste pojačali magiju u onim stvarima ili u onim razdobljima kad vam je to potrebno, primjerice kad je riječ o zdravlju ili novcu ili kad želite pronaći posao o kojem sanjate, postići veći uspjeh na poslu ili poboljšati neki odnos. Ako želite nastaviti raditi sa zahvalnošću, možete nasumice otvoriti ovu knjigu i na kojoj se vježbi knjiga otvori, to je vježba koju ste privukli, stoga je savršena za taj trenutak.

Na kraju 28 magičnih vježbi navodim preporučene vježbe koje možete koristiti u kombinaciji, što će ubrzati magijsko djelovanje u konkretnim područjima vašeg života.

Možete li pretjerati sa zahvalnošću? Nikada! Može li vam život postati previše čaroban? Teško! Stalno vježbajte, tako da vam zahvalnost obuzima svijest i da je počnete spontano osjećati. Nakon 28 dana reprogramirat ćete vlastiti mozak i usaditi zahvalnost u svoj nesvjesni um, pa je stoga u bilo kojoj situaciji zahvalnost ono što vam automatski padne na pamet. Magija koju doživljavate bit će vaše nadahnuće, jer dok unosite zahvalnost u svaki svoj dan, svaki će vam dan biti spektakularan!

 

O čemu sanjate?

Mnoge su magične vježbe osmišljene kako bi vam pomogle da ostvarite svoje snove. Stoga morate jasno odlučiti što je to što uistinu želite.

Sjednite za računalo ili uzmite olovku i papir te sastavite popis onoga što uistinu želite u svim područjima svog života. Razmislite o svakom detalju onoga što želite biti, raditi ili imati u svom životu – u svojim odnosima, karijeri, financijskoj situaciji, zdravlju i svakom području koje vam je važno. Možete biti konkretni i detaljni koliko god želite, ali zapamtite, vaš je zadatak samo navesti ono što želite, a ne i kako namjeravate ostvariti željeno. Taj dio će se sam pobrinuti za sebe kad zahvalnost počne sa svojim magijskim djelovanjem.

Želite li bolji posao ili posao iz snova, razmislite o svemu što bi taj posao trebao obuhvaćati. Razmislite o onome što vam je važno, kao što je vrsta posla koji želite raditi, kako se želite osjećati na svom poslu, za kakvu vrstu tvrtke želite raditi, s kakvim ljudima želite raditi i koliko sati dnevno, gdje biste željeli raditi i kakvu biste plaću željeli primati. Detaljno razjasnite što biste željeli kad je riječ o poslu tako što ćete podrobno razmisliti i zapisati sve detalje.

Ako želite imati novca da biste školovali djecu, razradite detalje njihova obrazovanja, uključujući i to u koju ih školu želite poslati, cijenu školovanja, knjiga, prehrane odijevanja i prijevoza, tako da točno znate koliko će vam novca biti potrebno.

Ako želite putovati, zapišite detalje o zemljama koje želite posjetiti, koliko dugo želite putovati, što želite vidjeti i raditi, gdje želite odsjesti i kakvim prijevozom želite putovati.

Želite li savršenog partnera ili partnericu, zapišite svaki detalj njihovih osobina koje biste željeli da imaju. Želite li poboljšati svoje odnose, zapišite koji su to odnosi i kakve biste ih željeli.

Želite li biti zdravi ili poboljšati stanje svog tijela, konkretno navedite kako biste željeli poboljšati svoje zdravlje. Želite li kuću iz snova, tada navedite svaki detalj koji želite, od jedne prostorije do druge. Ako želite konkretne materijalne stvari, kao što su automobil, odjeća ili aparati, i to zapišite.

Želite li nešto postići, primjerice položiti ispit, diplomirati, uspjeti u sportu, kao glazbenik, liječnik, pisac, glumac, znanstvenik, u poslu ili bilo čemu drugome, zapišite što želite i budite što konkretniji.

Od srca vam preporučujem da odvojite dovoljno vremena kako biste održavali popis svojih snova tijekom cijelog života. Zapišite velike i male stvari, zapišite ono što želite ovog trenutka, ovog mjeseca ili ove godine. Kad se sjetite nečeg novog, dodajte i to na popis, a kad vam se nešto ostvari, prekrižite to na popisu. Jednostavan način za sastavljanje popisa svojih želja jest da ga podijelite na kategorije:

Zdravlje i tijelo

Karijera i posao

Novac

Odnosi

Osobne želje

Materijalne stvari

U svaku kategoriju zapišite ono što želite.

Kad točno razjasnite svoje želje, time dajete konkretne upute o tome kako biste željeli da magijska moć zahvalnosti promijeni vaš život i spremni ste upustiti se u najuzbudljiviju i najljepšu pustolovinu u kojoj ste ikada sudjelovali!